Warning: Undefined array key 1 in /home/customer/www/boekhouder-amsterdam.nl/public_html/wp-content/mu-plugins/eos-deactivate-plugins.php on line 544
Van der Burg: 'duidelijk verschil flexwerker & zzp'er nodig'
06 1393 6399 info@zzp-boekhouder.nl

Van der Burg stelt dat er een duidelijk verschil moet komen tussen flexwerker en zzp’er. Het debat over flexibilisering van de arbeidsmarkt eromheen moet positiever worden gevoerd. Dit zegt Brigitte van der Burg, voorzitter van de NBBU, De NBBU is de branchevereniging voor arbeidsbemiddelaars. Volgens haar moet er een duidelijker verschil komen tussen flexwerkers en zzp’ers.

Wet DBA

Zij zegt: ‘Die wet DBA heeft veel zzp’ers werk gekost en dat zijn niet de zzp’ers waar de wet DBA voor bedoeld was.’ ‘Ik hoop dat er een duidelijke definitie komt waarbij iemand die bewust zelf voor ondernemerschap kiest, ook aan de slag kan als zzp’er’, vertelt Van der Burg.

 

Behoefte aan flex

Staatssecretaris Wiebes wilde juist het aantal zzp’ er inperken middels de mislukte Wet DBA. Hierover geeft hij in juli definitief uitsluitsel. Van der Burg heeft daarentegen meer oog voor de realiteit en contact met de werkvloer. Meer dan 50 procent van de huidige vaste en ‘zekere’ banen zullen de komende tien jaar verdwijnen. ‘Bedrijven hebben behoefte aan flexibiliteit.’

‘Ik verwacht dat de Nederlandse arbeidsmarkt nog veel flexibeler wordt, maar dat hoeft niet te betekenen dat iedereen straks zzp’er is. ‘Er zullen altijd vaste banen blijven. Maar de fixatie op de vaste baan als heilige graal, daar maak ik bezwaar tegen. Dat is namelijk ook een stuk schijnzekerheid’.

 

Van der Burg ' moet duidelijker verschil komen flexwerker en zzp' er'