06 1393 6399 [email protected]

Mogelijk krijgt u een lagere hypotheek door lening op uw mobieltje.

Heeft u een lening op uw mobieltje? En wilt u een hypotheek afsluiten en/of oversluiten? Let dan op welke leningen of financieringen u nog heeft waar geen onroerend goed als onderpand dient.

Met ingang van 1 mei is een nieuw mobiel telefoonabonnement voor een gsm op afbetaling BKR-geregistreerd. U leest het goed – koopt u een telefoon op afbetaling? Dan bent u BKR-geregistreerd en dat kan het bedrag dat u wilt lenen voor een hypotheek verlagen.

Met name bij jongeren is het eerder regel dan uitzondering om een lening te nemen voor een gsm. Zo’n 85 procent van de jongeren tussen 18 en 24 jaar heeft een telefoon op afbetaling. De nieuwste iPhone of Samsung kost al gauw 700 of 800 euro en je dient natuurlijk wel mee te gaan met de laatste trends.

 

Lening op GSM betekent lagere hypotheek

Zo voorkomt u BKR-registratie

De nieuwe regels gelden alleen voor nieuwe abonnementen op afbetaling en niet voor lopende contracten. Bovendien wordt alleen het krediet op je smartphone geregistreerd, niet het telefoonabonnement zelf.

Wilt u geen BKR-registratie dan zijn er ene paar opties:

  • Betaal je gsm gewoon cash, zoals dat vroeger gewoon was en neem een sim-only abonnement.
  • Koop een goedkopere gsm. Bv een onder de 250 euro. Toestellen onder de 250 euro vallen niet onder de BKR-registratie.
  • Leen van vrienden of familie.
  • Sluit onderhands een lening af bij familie, want die worden niet geregistreerd bij het BKR. Maar ook die moet je natuurlijk terugbetalen.

Kredietcheck

Als klap op de vuurpijl dienen telecomproviders kredietwaardigheid van hun klanten vaststellen. In de winkel of online moet je een zogenoemde inkomens-lastentoets invullen.