Warning: Undefined array key 1 in /home/customer/www/boekhouder-amsterdam.nl/public_html/wp-content/mu-plugins/eos-deactivate-plugins.php on line 544
TOGS-regeling wordt uitgebreid met ingang van 15 april
06 1393 6399 info@zzp-boekhouder.nl

De TOGS-regeling wordt uitgebreid. Straks kunnen ook fysiotherapeuten, tolken en vertalers, taxichauffeurs en rijschoolhouders gebruik maken van de TOGS-regeling. De Tegemoetkoming ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) komt ook in beeld voor ondernemers die hun onderneming aan huis hebben. Zij kunnen een tegemoetkoming aanvragen. Zij dienen wel een aanvullende verklaring te vertrekken. Dus de aanvraag is geen garantie op een vergoeding.

TOGS-regeling wordt uitgebreid

Code voor TOGS-regeling

Belangrijk voor de TOGS-regeling is de SBI-code. Deze staat op je inschrijving bij de kamer van koophandel. Als die   SBI-code in de lijst die het kabinet staat kom je in aanmerking. Ook kampeerterreinen, monumentenzorg (uitbating van monumentale panden), vervoer per taxi, dierentuinen en fysiotherapeuten komen nu in aanmerking.

Op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komen de codes te staan. Met ingang van 15 april 2020 is de aanvraag van een tegemoetkoming mogelijk.

 

Tegemoetkoming door TOGS-regeling

De TOGS-regeling is nu tevens bedoeld als tegemoetkoming van vaste lasten, anders dan personeelslasten. Ze richt zich nu ook op de ondernemer die werkt vanuit de eigen woning. Er moet dan sprake zijn van een  significante bedrijvigheid vanuit de eigen woning. Zoals bv in de haarverzorging en schoonheidsverzorging mogelijk is.

Als ua ls ondernemer denkt in aanmerking te komen dient u een aanvullende verklaring te overleggen. Hieruit  moet blijken dat de bedrijfsactiviteiten van de aanvrager een zekere minimale omvang hebben. Voor
auto- en motorrijschoolhouders die veelal op hun huisadres geregistreerd is minder toelichting nodig.

TOGS-regeling wordt uitgebreid