Warning: Undefined array key 1 in /home/customer/www/boekhouder-amsterdam.nl/public_html/wp-content/mu-plugins/eos-deactivate-plugins.php on line 544
Uitstel op aflossen hypotheek aanvragen - Boekhouder Amsterdam
06 1393 6399 info@zzp-boekhouder.nl

Uitstel aanvragen op aflossen hypotheek. In de coronacrisis geeft een aantal banken bedrijven de kans om 6 maanden uitstel van aflossing op hun leningen tot 2,5 miljoen euro. Het gaat om klanten van ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank. De banken geven aan dat ze voldoende buffers hebben om deze maatregel te nemen.

Particulier

Ook als particulier kunt u uw bank benaderen. U kunt vragen om de hypotheekaflossing en de rente voor drie maanden stop te zetten. Het is afhankelijk van uw bank of die hierin meegaat.

 

Uitstel op aflossen hypotheek aanvragen

Uitstelregeling

De banken geven aan dat halverwege april ruim 99.000 bedrijven gebruikgemaakt hadden van de uitstelregeling voor bedrijven. 9 van de 10 aanvragen werd goedgekeurd. In totaal is hier 2,4 miljard euro aan krediet mee gemoeid, zegt de NVB. Zo’n 5.000 bedrijven hebben daarnaast een nieuwe lening gekregen, of grotere kredietruimte. Daarmee is 3 miljard euro gemoeid.

Voor bedrijven met hogere financiering dan 2,5 miljoen euro geldt de uitstelregeling niet. Wel houden de banken de ontwikkelingen ook voor die groep in de gaten. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) noemt de regeling ‘een minimumregeling waarop banken aanvullend maatwerk kunnen leveren voor zakelijke klanten’.