06 1393 6399 [email protected]

Zelfs de meest zorgvuldige zzp’er kan wel eens een foutje maken in de boekhouding. Maar geen zorgen, daar is een oplossing voor: de suppletie aangifte. De suppletie aangifte stelt je in staat om eventuele missers recht te zetten en zo problemen met de Belastingdienst te voorkomen. Boekhouder Amsterdam deelt meer met je over hoe je met een suppletie aangifte je financiën op orde houdt en boetes vermijdt.

Negatieve gevolgen voorkomen met een suppletie aangifte

Het niet indienen van een correctie-aangifte kan nare gevolgen hebben voor zzp’ers. Zzp’ers kunnen worden geconfronteerd met sancties en rentekosten van de Belastingdienst. Het is daarom van groot belang om eventuele fouten in de BTW-aangifte tijdig recht te zetten. Dit doe je door die te corrigeren met een suppletie aangifte.

Om fouten te voorkomen en nauwkeurige BTW-aangiften te doen, is het raadzaam dat zzp’ers een goede administratie bijhouden en gebruik maken van geschikte boekhoudsoftware. Door regelmatig hun financiële gegevens te controleren en bij te werken, kunnen zzp’ers mogelijke problemen opsporen en corrigeren voordat ze escaleren. Een boekhouder kan daar ook bij helpen.

Bovendien is het verstandig voor zzp’ers om op de hoogte te blijven van wijzigingen in de belastingwetgeving en om eventueel advies in te winnen bij een fiscaal expert om ervoor te zorgen dat ze aan alle vereisten voldoen en mogelijke risico’s minimaliseren.

suppletie aangifte omzetbelasting vergeten te betalen hulp boekhouder

Ben je vergeten omzetbelasting te betalen?

Het gebeurt weleens dat zzp’ers bij het invullen van hun omzetbelastingaangifte verzuimen om 1.000 euro of meer te vermelden, wat leidt tot een te lage afdracht. Vaak komt dit door een verkeerde inschatting van de bijtelling voor het privégebruik van een bedrijfsauto. Als een zzp’er een auto van de zaak heeft, moet hij in het vierde kwartaal van 2020 BTW betalen over het privégebruik van de auto.

Je kunt de suppletie aangifte laten regelen door je boekhouder, die hiervoor speciale software gebruikt. Of je kunt het zelf doen door in te loggen op het oude belastingdienstportaal met je inloggegevens. Als het bedrag van de correctie lager is dan € 1.000, kun je dit meenemen in je aangifte voor het eerste kwartaal van 2021. In je administratie moet je 2,7% van de catalogusprijs van de auto opgeven als BTW. Voor een auto die pas 5 jaar in je bedrijf wordt gebruikt, is een bijtelling van 1,5% vereist.