Warning: Undefined array key 1 in /home/customer/www/boekhouder-amsterdam.nl/public_html/wp-content/mu-plugins/eos-deactivate-plugins.php on line 544

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/customer/www/boekhouder-amsterdam.nl/public_html/wp-content/mu-plugins/eos-deactivate-plugins.php:544) in /home/customer/www/boekhouder-amsterdam.nl/public_html/wp-content/mu-plugins/eos-deactivate-plugins.php on line 2127
ZZP-tip: Klijnsma wil bekendheid Bbz vergroten
06 1393 6399 info@zzp-boekhouder.nl

De Staatssecretaris Klijnsma wil de bekendheid van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) vergroten. Door grotere bekendheid met het Bbz kunnen faillissementen en daarmee samenhangend persoonlijk leed mogelijk worden voorkomen.

ZZP-tip: Klijnsma wil bekendheid Bbz vergroten

Toezegging

De staatssecretaris zegde dit toe in de beantwoording van Kamervragen van Tweede Kamerlid Mei Li Vos (PvdA). Mevrouw Vos wilde van de staatssecretaris weten hoe het is gesteld met de bekendheid van het Bbz onder zzp’ers. Uit de beantwoording blijkt dat er geen recent onderzoek onder zzp’ers voor handen is, maar dat in 2012 zo’n 3.600 personen een beroep hebben gedaan op de Bbz-regeling, waarbij in ongeveer de helft van de gevallen sprake was van een gevestigde ondernemer.
De staatssecretaris is wel van mening dat goede voorlichting belangrijk is. Zo zijn recent de teksten over het Bbz op de websites www.antwoordvoorbedrijven.nl en www.rijksoverheid.nl verbeterd. Ook heeft het Platform Zelfstandige Ondernemers hun serie infobladen uitgebreid met een infoblad over het Bbz. VNG en SZW hebben de aanzet gegeven tot het stimuleren van ondernemerschap en het vergroten van het rendement dat gemeenten uit het Bbz kunnen halen door de publicatie ‘Haal meer uit het Bbz; meer rendement voor gemeenten bij de uitvoering van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen 2004’. .
Bron: Min. SZW 21-10-2013