06 1393 6399 [email protected]

In heel Nederland hebben veel ZZP’ ers hebben begin 2015 een voorlopige aanslag Inkomstenbelasting 2015 en Zorgverzekeringswet 2015 gehad, meldden zij bij boekhouder Amsterdam. De Belastingdienst heeft deze aanslag opgelegd aan de hand van uw belastbaar inkomen in 2013 en wil dat u in 2015 alvast vooruit betaalt op mogelijk te ontvangen inkomsten.

Voorlopige aanslag

Advies Boekhouder Amsterdam.  Omdat door de crisis veel ZZP’ er juist minder zijn gaan verdienen adviseren wij de ZZP’ er om de voorlopige aanslag Inkomstenbelasting 2015 en zorgverzekeringswet 2015 goed te checken en af te stemmen met de te verwachte inkomsten in 2015. Zijn die lager dan kunt u via uw digid de aanslagen verlagen.

 

In delen betalen

U kunt de voorlopige aanslag via uw bank automatisch elf maanden achter elkaar in gelijke delen betalen en het wordt uiteraard verrekend met wat u aan het einde van het jaar zou moeten betalen.

Eerste voorlopige aanslag

Vaak heeft de aanslag een code de H. 50, de 5 staat voor 2015 en de nul voor de eerste voorlopige aanslag, vraagt u een wijzging aan dan kunt u de H.51 ontvangen, u raadt het dat is de tweede voorlopige aanslag.

Ook zo voor de zorgverzekeringswet.

Als u aan het einde van het jaar de definitieve aangifte Inkomstenbelasting heeft ingediend en er komt ooit een definitieve aanlag IB dan is dat de H.56, de 6 staat voor definitief.

 

Vragen over voorlopige aanslag IB en Zvw 2015