06 1393 6399 [email protected]

Gratis hulp bij aanvraag toeslag en belastingaangifte

Woont u in IJmuiden, Driehuis, Velsen-Zuid of Santpoort en heeft u hulp nodig bij het invullen van uw digitale belastingaangifte of bij het online aanvragen van toeslagen, dan kunt u vanaf 6 maart terecht op het belastingspreekuur in de Centrale Bibliotheek in IJmuiden.

Iedere dinsdag tussen 11:00 – 13:00 uur is er in de Centrale Bibliotheek in IJmuiden een belastingspreekuur.  U hoeft geen afspraak te maken.

 

Gratis hulp bij aanvraag toeslag en belastingaangifte

Samen met de Sociale Raadslieden van Stichting Socius-md biedt de bibliotheek dit gratis belastingspreekuur aan, ter ondersteuning bij de digitale aangifte of het aanvragen van toeslagen.

Mensen die zelf -zonder hulp- aangifte willen doen, biedt de bibliotheek gratis computer- en internetgebruik aan. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.

Deze dienstverlening vindt plaats in het kader van een convenant dat Koninklijke Bibliotheek (KB) en Belastingdienst in 2016 sloten. Hierin is vastgelegd dat de Belastingdienst 1,9 miljoen euro ter beschikking stelt om deze dienstverlening bij bibliotheken te faciliteren, waarmee een landelijke infrastructuur ontstaat