06 1393 6399 [email protected]

De vraag die mening zzp’er bezighoudt: wat is werkkleding?

Wat is Werkkleding?

 

Voorwaarden

  • Kleding die uitsluitend of nagenoeg uitsluitend geschikt is om tijdens het werk te dragen, zoals uniformen en overalls
  • kleding die voorzien is van een of meer duidelijk zichtbare aan de organisatie gebonden beeldmerken (bijvoorbeeld een logo) met een oppervlakte van minimaal 70 cm² in totaal. Deze voorwaarde geldt voor elk kledingstuk. Bijvoorbeeld voor een trainingspak geldt dat zowel de broek als het jack van een voldoende groot logo voorzien moet zijn. Ook T-shirts die in de praktijk vaak verstrekt worden, moeten van een voldoende groot logo voorzien zijn.
  • Schoeisel en accessoires worden als kleding beschouwd. Zij kunnen dus ook werkkleding zijn.

Ook door u ter beschikking gestelde kleding die niet aan deze voorwaarden voldoet, is onbelast zolang deze kleding aantoonbaar op de werkplek blijft.

Let op!

Kleding met het logo van de sponsor is alleen werkkleding als de naam van de sponsor is opgenomen in de naam van uw organisatie. Sportkleding en sportschoenen zullen meestal niet voldoen aan de definitie van werkkleding en kunnen voor de loonheffing dus niet onbelast verstrekt worden, tenzij deze kleding aantoonbaar op de werkplek achterblijft.

boekhouder amsterdam